לחג במיוחד – מאפה פילו תפוחים ואגוזים

Ofir Shalvi
מאפה פילו חגיגי במילוי תפוח ואגוזים 🍏
מאת –  Ofir Shalvi
המרכיבים-
מה אנחנו צריכים?
בצק פילו קפוא- מופשר במקרר או מצונן
שמן קוקוס/רגיל /חמאה מומסת
4 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות
מיץ לימון סחוט
1/2 כוס סוכר או תחליף סוכר
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס אגוזים קצוצים
1 כפית קינמון
אבקת סוכר
ההכנה –
נעביר לסיר את התפוחים, הלימון ותחליף הסוכר ונבשל עד להתרככות של התפוחים.
נסנן את הנוזלים במסננת, נחזיר לסיר ונוסיף את הצימוקים, האגוזים והקינמון נערבב טוב טוב ונניח בצד להתקררות.
בנתיים נרפד תבנית עם שקעים בניירות אפייה לקאפקייקס, נגזור את הבצק לריבועים יחסית גדולים (אני חתכתי דף של בצק ל-12 ריבועים)
ונשמן אותם במעט שמן קוקוס.
נרפד כל שקע בארבעה ריבועים של בצק ונמלא במילוי התפוחים.
נכניס לאפייה לתנור שחומם מראש על 180c לכ-15 דק׳ עד להזהבה של הבצק (שימו לב לא להשאיר מעבר שהבצק לא ישרף לכם!)
מוציאים להצטננות על השיש ומפזרים אבקת סוכר.
תהנוווווו 🫶🏼✨

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *