קציצות חזה עוף טחון בריבת בצל
לא תרצו להפסיק לאכול אותן
מתכון של אילנית בניזרי האלופה
הכינה – Shani Cohen Nabi
המרכיבים-
חצי קילו חזה עוף טחון
תפו"א מבושל ומעוך לפירה
בצל מגורד
ביצה
2 כפות פירורי לחם לבנים או קמח מצה
2 כפות מי סודה
כפית פפריקה
מלח
פלפל שחור
כפית ראס אל חנות
חופן כוסברה קצוצה
2 כפות שמן
מרכיבים לרוטב
10 בצלצלי שאלוט לרצועות
או 3 בצלים סגולים לרצועות
רבע כוס שמן
כף סילאן
כפית כורכום
רבע כפית קינמון
כפית תבלין צ'ילי גרוס או פפריקה
פלפל שחור גרוס
מלח
כפית אבקת מרק עוף
2 כוסות מים רותחים
ההכנה –
את תערובת הקציצות נערבב יחד כל המרכיבים ונשים בצד.
נחמם מחבת עם מעט שמן – פסים או רגילה
נטגן במחבת את הקציצות 2 דקות מכל צד ונניח בצד..
בסיר שטוח ורחב נזהיב את הבצלצלים בשמן נוסיף את הסילאן ונערבב דקה לקירמול .
כעת נוסיף את הכורכום נערבב דקה נוסיף את המים ושאר התבלינים.
ברגע שהרוטב מבעבע נכניס את הקציצות לרוטב.
נבשל על להבה נמוכה 35 דקות ! מידי פעם נענע את הסיר ונשקה עם כף את הקציצות .
4 תגובות
אפשר להחליף את המי סודה בסודה לשתייה? ואם כן, כמה?
שימי מים
נראה מעולה. כמה קציצות יוצאות מחצי קילו?
תלוי בגודל 10-15