אין על חומוס מרוקאי – והטעם אלוהי !

Neomi Sasson
שהייתי ילדה תמיד חלמתי להיות בשלנית כמו אמא שלי,
וחשבתי שלהכין מאכלים מרוקאים זה הדבר הכי קשה בעולם.
כשעזבתי את הבית של ההורים ניסיתי להתחקות אחריה,
אבל לא חלמתי שאני אכין חומוס מרוקאי כל-כך טעים, שכל שישי מבקשים ממני להכין,
תמיד זה נגמר ולא נשאר לשבת בצהריים.
המתכון הכי קל ומהיר שיש והטעם אלוהי
מאת – Neomi Sasson
המרכיבים-
2 קופסאות שימורים של חומוס שלם מוכן לאכילה
(אפשר להשתמש בחומוס מבושל שאתם מכינים )
צרור כוסברה
3 ראשים של שום
1 גמבה גדולה
2 תפוחי אדמה גדולים
1 פלפל חריף ירוק
1 פלפל חריף אדום
3 כפות פפריקה אדומה בשמן
2 כפות כורכום
כף כמון
2 כפות מלח
כשרוצים ממש חריף אני מוסיפה בנוסף כף פפריקה חריפה
מעט אבקת שום (לא חובה)
ההכנה –
קחו סיר רחב ולא עמוק מאוד, בתחתית הסיר תסדרו פרוסות תפוח אדמה,
מעל רצועות דקות של גמבה ומלא שיני שום מפוזרים, את הפלפל הירוק תחתכו בצורה אלכסונית.
תפזרו מעל את כל החומוס ובצד תשימו את הפלפל האדום בשלמותו.
קחו חופן גדול של כוסברה (בלי הגבעול) ותחתכו גס.
תבלינים:
כשכל הסיר מוכן זה הזמן לתבלינים –
3 כפות פפריקה אדומה בשמן (אני משתמשת בשל ביטון)
2 כפות כורכום
כף כמון
2 כפות מלח (כשרוצים ממש חריף אני מוסיפה בנוסף כף פפריקה חריפה)
מעט אבקת שום (לא חובה)
אחרי ששמתם את כל התבלינים מעל התבשיל, קחו שמן – אם זה לפי כוס אז משערת שזה רבע כוס ותשפכו בסיבוב על כל התבשיל והתבלינים,
בסיום תמלאו מהצד בדגש מהצד, מים עד גובה התבשיל.
תבשלו על אש גבוהה למשך 5 דק׳ ואחרי זה על אש בינונית למשך 25 דק.
דקה לפני שאתם מכבים את הגז, קחו עוד חופן של כוסברה, תקצצו דק ותפזרו מעל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *