מריטוצו – סופגניה איטלקית עם קצפת
אפשר לטגן או לאפות
ירדנה ג'נאח הכינה – המתכון עפ"י עוגיונט
המרכיבים-
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
100 גר' חמאה רכה
שליש כוס סוכר
2/3 כוס חלב
2 ביצים
קורט מלח
כפית ת. וניל
סירופ- להרתיח כמה דקות-
שליש כוס מים
שליש כוס סוכר
קרם –
2 שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
3 כפות אינסטנט וניל
ההכנה –
לקערת המיקסר נכניס את המרכיבים ונלוש לבצק חלק 10 דקות.
נתפיח שעה.
נחלק ל- 10 כדורים
נתפיח על ניר אפייה חצי שעה.
נמרח ביצה ונכניס לתנור 180 מעלות כחצי שעה או עד שזהוב .
לא לשרוף.
שיוצא מהתנור נמרח בסירופ.
לאחר קירור נחתוך באמצע.
נקציף שמנת עם התוספות ונמלא במרכז הסופגנייה.