מריטוצו – סופגנייה אפוייה עם קצפת

 

ירדנה ג'נאח

מריטוצו – סופגניה איטלקית עם קצפת

אפשר לטגן או לאפות

ירדנה ג'נאח הכינה – המתכון עפ"י עוגיונט

המרכיבים-

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

100 גר' חמאה רכה

שליש כוס סוכר

2/3 כוס חלב

2 ביצים

קורט מלח

כפית ת. וניל

סירופ- להרתיח כמה דקות-

שליש כוס מים

שליש כוס סוכר

קרם –

2 שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

3 כפות אינסטנט וניל

 

 

ההכנה –

לקערת המיקסר נכניס את המרכיבים ונלוש לבצק חלק 10 דקות.

נתפיח שעה.

נחלק ל- 10 כדורים

נתפיח על ניר אפייה חצי שעה.

נמרח ביצה ונכניס לתנור 180 מעלות כחצי שעה או עד שזהוב .

לא לשרוף.

שיוצא מהתנור נמרח בסירופ.

לאחר קירור נחתוך באמצע.

נקציף שמנת עם התוספות ונמלא במרכז הסופגנייה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *