סיר מעלף לשבת וכל מילה מיותרת

רויטל טלי בן חמו

 

קציצות דגים וכל מילה מיותרת 🤩

דג מרוקאי כמו של סבתות

מתכון לקציצות דגים

מאת רויטל טלי בן חמו

 

המרכיבים-

קילו נסיכה ומרלוזה מופשרים

לטחון

צרור  של כוסברה
6 שיני שום כתוש
3 כפות פירורי לחם
1 ביצה
כמון
כורכום
מעט פפריקה
מלח
מרק עוף
ופלפל לבן
כף שמן

לרוטב –

2 גמבה רצועות

2 עגבניה פרוסות

פלפל חריף

חצי ראש שום פרוס

2 כפות פפריקה

כורכום

מלח

פלפל

פפריקה חריפה מעט

קופסה חומוס מבושל או פול

 

ההכנה

מערבבים הדגים הטחונים עם שום תבלינים ושאר המרכיבים.
לוקחים סיר סוטאג' (שטוח רחב וגדול) שמים בו שמן כרבע כוס, מוסיפים רצועות גמבה,עגבניות רצועות פלפל חריף
ושיני שום, לטגן הכל קלות
להוסיף פפריקה, כמון ,כורכום ומלח .
להוסיף חומוס וכ –  2 – 3 כוסות מים ולבשל על אש נמוכה.
לוקחים עוד סיר נוסף
ממלאים בו מים כמו למרק,  קצת שמן עד לרתיחה
מכניסים כל פעם 6 קציצות עד שירתחו בערך 2 או 3 דקות ואז להעביר לסיר עם הרוטב.

וכך הלאה עם הקציצות עד לסיומן.
ולמה התהליך הזה ? מכוון שהקציצות דגים מפרישות לפעמים מין קצף כזה ורצוי שלא יצא מים ולא בסיר הרוטב.

אחר כך מבשלים חצי שעה ברוטב

בתאבון

 

בהצלחה ❣

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *