סיר של השמחות – גלילות חצילים במילוי בשר

 

אורלי קיזילדג

 

אצלנו בבית מאודדדד אוהבים חצילים בכל צורה ובמיוחד אוהבים גלילות חצילים.
הסיר הזה אפילו זכה לקבל את השם:
״הסיר של השמחות״.
גלילות חצילים
המתכון מאת –  אורלי קיזילדג
המרכיבים-
4 חצילים ארוכים
למלית:
חצי קילו בשר טחון אני אוהבת עם
שומן כבש
1 בצל מגורד
2 פרוסת לחם לבן קלוי
כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
כפית תבלין קציצות
חופן פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
רוטב:
2 כפות רסק
עגבנייה מגורדת
1 שן שום כתוש
כפית שטוחה מלח
רבע כפית פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה
כוס מים רותחים
ההכנה-
בקערה לשים את הבשר יחד עם הבצל המגורד.
להשרות את הלחם הקלוי במים, להוציא את הקשה, לסחוט רק את הלבן ולהוסיף לבשר.
להוסיף את שאר החומרים של המלית וללוש כדקה עד קבלת תערובת אחידה.
לפרוס את החצילים לאורך לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ.
לשמן את פרוסות החצילים משני הצדדים בשמן זית ולפזר מעט מלח גס מעל.
להכניס לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ- 20 דק' עד שמתרכך ומזהיב קלות.
לקחת מהבשר לעשות מן קבב קטן.
להניח בקצה הרחב של החציל.
לגלגל ולהניח בסיר כשקו התפר למטה.
להניח את כל הגלילות צמודים אחד לשני.
לערבב את כל חומרי הרוטב ולשפוך את הרוטב מעל החצילים עד לכיסוי 3/4 מגובה גלילות החצילים.
לבשל כ- 45 דק' על להבה קטנה.
אני מבשלת כ- 20 דק' עם מכסה סגור ועוד כ- 25 דק' ללא מכסה על מנת לאדות קצת את הנוזלים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *