עוגיות עם פירות יבשים ואגוזים

 

רחל שהינו
עוגיות פירות יבשים ושקדים
לט"ו בשבט
מתכון של רחל שהינו
המרכיבים-
2 חלבונים
3 ביצים
כוס וחצי סוכר
100 גר' חמאה
חצי קילו קמח תופח
300 גר' תערובת פירות יבשים קצוצים עם שקדים ,אגוזי לוז ופיסטוק לא קלוי
תעשו מיקס של מה שיש בבית.
קורט סודה לשתייה, ומלח
גרידת לימון
ההכנה –
למיקסר נכניס
2 חלבונים
3 ביצים שלמות
כוס וחצי סוכר להקציף עד שמתקבל מסה בהירה ותפוחה מעט.
להנמיך מהירות לדרגה 1( נמוכה) ולהוסיף תוך כדי עירבול 100 ג"ר חמאה מומסת
בקערה אחרת לערבב,
חצי ק"ג קמח תופח /קמח רגיל +אפיה אחת
300 גר של תערובת שקדים בונדוק.חלאבי. חשוב לא קלוי!!!
או כל מה שבא לכם כולל פירות יבשים הכל קצוץ גס
קמצוץ סודה לשתיה. וכף גרידת לימון/תפוז /גם וגם
לאחד בין הביצים לקמח אם זה דביק מידי להוסיף רבע כוס קמח.
על משטח מקומח ליצור 3 רולדות להעביר לתבנית עם נייר אפיה במרווחים .
זה מתפשט לצדדים.
להוסיף מעט מים לשני החלמונים שנשארו בצד לערבב ולמרוח את הרולדות.
לאפות ב 160 מעלות בין חצי שעה ל 40 דקות זה תלוי בתנור שלכם עד הזהבה .
לא ליבש שישאר מעט רך.
להוציא לקרר ואז להכניס למקפיא לשעה.
להוציא ולפרוס עם סכין משוננת.
להניח על רשת להחזיר לתנור בחום 150 עד שמתיבש.
בהצלחה ולבריאות לכם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *