קציצת אבוחצירא היא אחת הקציצות הכי טעימות שיש
המרכיבים –
חצי קילו בשר טחון
ביצה
בצל מגורד
עגבניה מגורדת
ירק – פטרוזיליה קצוצה, כוסברה קצוצה
שמיר קצוץ
רבע כוס אורז
2 כפות פירורי לחם
קצת פפריקה
מעט בהרט או כמון
פלפל שחור
מלח
לרוטב –
בצל פרוס דק
גזר או תפוח אדמה פרוס
עגבניה פרוסות
כף רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
כפית מרק עוף- לא חייב
מלח
פלפל שחור
הכנה –
נערבב את תערובת הבשר . נגלגל כדורים.
נטבול בקערה עם סולת .
נטגן מעט משני הצדדים .
נכין רוטב בסיר רחב עם מעט שמן זית ,
נסדר פרוסות בצל מעל תפוח אדמה ומעל עגבניה .
נחמם את הסיר .
נסדר את הקציצות מסביב
נערבב את התבלינים ורסק עם כוס מים ונשפוך מעל הקציצות .
נוסיף עוד מים עד גובה הקציצות.
נבשל שעה אש נמוכה סגור.