אבוחצירא – הקציצה הכי טובה בעולם , באחריות

צילום – אורלי אלמגור נחמיאס
צילום גלי לויט

קציצת אבוחצירא היא אחת הקציצות הכי טעימות שיש

המרכיבים

חצי קילו בשר טחון

ביצה

בצל מגורד

עגבניה מגורדת

ירק – פטרוזיליה קצוצה, כוסברה קצוצה

שמיר קצוץ

רבע כוס אורז

2 כפות פירורי לחם

קצת פפריקה

מעט בהרט או כמון

פלפל שחור

מלח

לרוטב –

בצל פרוס דק

גזר או תפוח אדמה פרוס

עגבניה פרוסות

כף רסק עגבניות

כף פפריקה מתוקה

כפית מרק עוף-  לא חייב

מלח

פלפל שחור

הכנה

נערבב את תערובת הבשר . נגלגל כדורים.

נטבול בקערה עם סולת .

נטגן מעט משני הצדדים .

נכין רוטב בסיר רחב עם מעט שמן זית ,

נסדר פרוסות בצל מעל תפוח אדמה ומעל עגבניה .

נחמם את הסיר .

נסדר את הקציצות מסביב

נערבב את התבלינים ורסק עם  כוס מים ונשפוך מעל הקציצות .

נוסיף עוד מים עד גובה הקציצות.

נבשל שעה אש נמוכה סגור.

 

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *