קציצות חזה עוף עם קוביות ארטישוק וסלרי/כרמית דהאן
המרכיבים –
לקציצות
חצי קילו חזה עוף
בצל מגורד
2 שיני שום כתושות
חצי כוס פטרוזליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה
ביצה
2 כפות פירורי לחם
לתיבול מלח ופלפל שחור
לרוטב –
בצל
שום
4,5 ארטישוק ירושלמי
סלרי עלים חצי צרור
כורכום
מיץ לימון
מרק עוף
מרק פטריות
מלח
פלפל שחור
ההכנה –
הקציצות
לערבב את הכול ולהניח בצד לחצי שעה
לטגן את הקציצות עם מעט שמן
בסיר רחב לטגן בצל גדול או שניים בינוניים ברגע שהבצל הזהיב להוסיף 3 שיני שום קצוצות להוסיף את קוביות הארטישוק עמודי סלרי קצוצים מטגנים כעשר דקות
מוסיפים כף כורכום ומיץ מלימון וחצי
מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה
מתבלים במעט מרק עוף כף אבקת מרק פטריות מלח ופלפל שחור
מוסיפים את הקציצות מנמיכים את האש ומבשלים כארבעים דקות
מורידים מהאש ומפזרים כוסברה קצוצה