אין כמו להכין כרוב כבוש ביתי
מלא פרוביוטיקה
גם טעים וגם בריא
המרכיבים-
כרוב ירוק
מלח גס
מים במידת הצורך
ההכנה –
קוצצים דק כרוב ירוק
שמים בקערה.
מפזרים על הכרוב מלח גס
על קג כרוב שמים כף מלח גס 15 גר'
מערבבים כמה פעמים ומחכים כשעה .
הכרוב מגיר נוזלים .
מכינים צינצנות מעוקרות .
ממלאים ודוחסים לצנצנות את הכרוב.
הנוזלים שנוצרו בקערה מוסיפים מלמעלה.
בדרך כלל יש מספיק נוזלים לכיסוי הכרוב .
אם אין מספיק תערבבו כפית מלח בכוס מים ותוסיפו למעלה עוד טיפה.
לסגור ולשים על השיש .
מידי יום או יומיים לפתוח את המכסה לבדוק שלא חסר נוזלים ולסגור.
התסיסה של הכרוב לוקחת כ 10 ימים .
תלוי במזג אויר שבחוץ
בקיץ מהר יותר בחורף לאט יותר.
5 תגובות
ולמי ששומר כשרות, ניתן לשים את הכרוב במלח עם מים ולשטוף קודם?
כן
רשמתם בכותרת "פרוביוטיקה טבעית". איך וכיצד ?
זה בריא לאכילה ומכיל פרוביוטיקה טבעית
הכנתי עברו בערך 10 ימים אבל יצא כל כך מלוח