הכנת כרוב כבוש – פרוביוטיקה טבעית

צילום – אילנה ירדני טרפלר

 

 

 

 

 

 

אין כמו להכין כרוב כבוש ביתי

מלא פרוביוטיקה

גם טעים וגם בריא

המרכיבים-

כרוב ירוק

מלח גס

מים במידת הצורך

ההכנה

קוצצים דק כרוב ירוק

שמים בקערה.

מפזרים על הכרוב מלח גס

על קג כרוב שמים כף מלח גס 15 גר'

מערבבים כמה פעמים ומחכים כשעה .

הכרוב מגיר נוזלים .

מכינים צינצנות מעוקרות .

ממלאים ודוחסים לצנצנות את הכרוב.

הנוזלים שנוצרו בקערה מוסיפים מלמעלה.

בדרך כלל יש מספיק נוזלים לכיסוי הכרוב .

אם אין מספיק תערבבו כפית מלח בכוס מים ותוסיפו למעלה עוד טיפה.

לסגור ולשים על השיש .

מידי יום או יומיים לפתוח את המכסה לבדוק שלא חסר נוזלים  ולסגור.

התסיסה של הכרוב לוקחת כ 10 ימים .

תלוי במזג אויר שבחוץ

בקיץ מהר יותר בחורף לאט יותר.


 

 

5 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *