מנהג פורים מבית אמא – לחם עם ביצה

 

מנהג פורים מבית סבתי ז"ל, לחם עם ביצה .. מי מכירה?

 

זהו מנהג מרוקאי. סבתא שלי ז"ל סיפרה שבמרוקו קראו לזה "לעיונה דהמן" = העין של המן👁

גם לנו, הנכדים שלה, הייתה מכינה כל פורים.. זה היה המשלוח מנות בצרוף שטר💶😊

בנוסף לבורקוקש ולחם "משמנה" מתוק😊

מתכון של לחם בית

מאת – יפעת כהן ישראלי

המרכיבים-

1קג קמח

2 כפות שמרים

4 כפות סוכר

חצי כוס שמן

1 כף מלח

4 כוסות (חדפ קר) מים פושרים

ההכנה –

לשים כל המרכיבים במיקסר וללוש 8 דקות.

מכסים בצק ומתפיחים עד להכפלה.

מחלקים בצק לכדורי בצק 25 כדורים ל 5 מאפים .

מסדרים כדורים כפרח כמו בתמונה ובאמצע שמים ביצה אפשר לבשל לפני(אני לא מבשלת )

נותנים לפרחים לתפוח 40 דקות בנקום חמים .

מורחים ביצה ואופים בתנור שחומם מראש 160 מעלות.

חג פורים שמח🥳🤡❤⚘

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *