עוגיות מקרוד הטעימות – סולת ותמרים

פלורה היימן

עוגיות מקרוד
זה י א מ י 😋

עוגיות מבית אמא

המרכיבים

לבצק:
500 גרם סולת.
11/4 כוסות קמח.
1 א. אפיה.
1 סוכר וניל.
2 כפות סוכר.
קורט מלח.
1/2 כוס שמן חם.
1 כוס מים פושרים.(אם הבצק קשה, אפשר להוסיף עוד מים. הבצק צריך לצאת רך.)

למילוי:
500 גרם תמרים בווקום
כף שמן.
כף קקאו.
רבע כפית אגוז מוסקט.
רבע כפית קינמון.
לסירופ:
3 כוסות סוכר.
2 כוסות מים.
פרוסת לימון.
כמה טיפות מי ורדים.
ההכנה-
להכין בצק רך מכל החומרים ולהניח למנוחה כעשרים דקות.
לערבב היטב את התמרים והתבלינים ולהניח בצד.
לחלק את הבצק ל-2 ולרדד כל חלק לעלה בעובי חצי סנטימטר.
למרוח את התמרים ולגלגל.
לפרוס באלכסון לפרוסות בעובי 1 סנטימטר ולטגן בשמן חם ועמוק.

* יש אפשרות גם לאפות .
לבשל את הסירופ עד להסמכה קלה.

לקחת טיפה מהסירופ בין שתי אצבעות ולהפריד אותן.
אם נוצר מעין סיב, הסירופ מוכן.)
* לטבול עוגיות בסירופ בעודו חם.

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *