זה כלכך קל שהייתי בשוק! טבחה כמון ב10 דקות עבודה!

ואי ואי ואי כמה שהדבר הזה טעים.

טבחה  בכמון עם אונטריב על עצם ( מספר 2 ) עם קוקלות עם שומן טלה!!

מצרכים –

גוש מספר 2 על עצם או בלי עצם, קילו לפחות, אם הוא על עצם אפשר לשים שלם, אם לא – לחתוך לקוביות ולשים יחד עם עצמות מח.
4 שיני שום
פחית MUTTI או קארפור עגבניות חתוכות – חשוב!!
כף רסק עגבניות MUTTI או של קארפור – חשוב!!
כוס שעועית לבנה אחרי השרייה של לילה
3 תפו"א בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
בצל גדול שלם קצוץ
למי שיש יכול להוסיף דלעת / דלורית קטנה

לקוקולות :
קודם כל לוקחים את השומן טלה ושמים על אש נמוכה ונותנים לו לאט לאט להפוך לנוזלי…
בסוף צריך בערך 3 כפות שומן.
למי שאין אפשר להשתמש בשמן קנולה או שמן זית במקום, אבל עם השומן טלה / כבש יוצא הרבה יותר טעים
2 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
רבע כוס סולת
צרור פטרוזיליה קצוץ דק
בצל קטן קצוץ דק דק ומטוגן בשמן / שומן כבש.
אפשר גם לקחת את החתיכות שומן הקריספיות שנשארו לקצוץ ולשים בתערובת גם כן.

להכנת הקוקלות – מחכים שהבצל המטוגן יתקרר, ומערבבים הכל יחד ונותנים מנוחה של לפחות 10 דק', מכניסים לתבשיל ממש בסוף מלמעלה כמו בתמונה.

להכנת התבשיל עצמו –

מטגנים את הבשר מכל הצדדים טוב טוב עד קבלת צבע חום זהוב, ומוציאים החוצה.
מטגנים את השום והבצל על אש בינונית, כשהבצל מקבל מעט צבע מחזירים את הבשר ומוסיפים את הפפריקות, מערבבים קצת.
מוסיפים את הפחית עגבניות את השעועית ובעצם את כל שאר המרכיבים לתוך הסיר, מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מורידים לאש נמוכה ועכשיו הזמן ליצור את הקוקלות ולהכניס לתבשיל, להכניס את הקוקלות ממש למעלה ולסדר יפה,

לסגור את המכסה, לוודא שיש מספיק נוזלים, ולהשאיר על אש נמוכה ל5 שעות לפחות! בעדיפות ללילה על הפלטה כמו חמין.

אם משאירים ללילה, למלא נוזלים שיספיקו לכל הלילה כי הקוקלות שותות הרבה מים!

זהו, עכשיו נותר רק לאכול עם קוסקוס או לחם אחיד פשוט ולהנות!

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *