מאוסטריה באהבה, שפצלה מדהים שאי אפשר להפסיק לאכול!

 

סבתא שלי הכינה לי שפצלה (Spätzle) כשהייתי ילדה קטנה, והיום אני מכינה את המאכל האהוב עליי לנכדים שלי.

יש עשרות מתכונים לאחד המאכלים הכי אהובים בחבל Schwaben בדרום גרמניה. אפשר להכין את הפסטה מתוק או מלוח, עם רסק תפוחי עץ, פרג וקינמון, עם תרד ,כבד,גבינות ובצל מטוגן ועוד ועוד. אפשר כתוספת למנה בשרית או בתור מנה עיקרית, כל אחד יכין אותם לפי רצונו.

הגרסה הקלסית – שפצלה  זה הולך מעולה עם גולש או צלי וכמובן עם הרבה רוטב. תענוג!

המתכון ל-4 מנות כתוספת לבשר בתגובה הראשונה.

את המכשיר להכנת שפצלה ניתן למצוא באינטרנרט או בחנויות כלי בית

או להכין עם מסננת מעל המים .

מאת – patricia avnon

המרכיבים

250 גרם קמח לבן

2-3 ביצים M

כפית מלח

3/4 כוס מים (תלוי בגודל הביצים)

 

ההכנה –

שמים את קמח בקערה. יוצרים גומה באמצע בעזרת כף ומוסיפים את הביצים, המים והמלח.

מערבבים את הכל לבצק נוזלי .

מכסים את קערה במגבת מטבח ונותנים לבצק לנוח במקום חמים כ-30-45 דקות.

לאחר מכן מביאים לרתיחה סיר (גדול) עם מים מומלחים והחליקו באיטיות את השפצל למים הרותחים כפי שרואים בסרטון.

מבשלים את השפצלה עד שהוא מגיע למעלה וצף אל פני השטח. עדיף להסיר את השפצלה בעזרת כף מחוררת.

עכשיו אפשר לטגן  במחבת עם חמאה ולהגיש מיד.

או להגיש במרק גולש .

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *