כדורי ביס עוף קטנים ומטריפים

כדורי ביס עוף קטנים ומטריפים
מתכון מאת נועם זיגדון
המרכיבים-
500 גרם עוף טחון
1 בצל גדול מגורד
1 תפוח אדמה מגורד
1/2 כוס פירורי לחם/יש כשר לפסח גם אופצייה
4 שיני שום
½ כף תבלין גריל עוף
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
¼ כפית פלפל שחור
½ כף מלח
½ כף אבקת מרק עוף
1-2 ביצים
כף קטשופ -לא חובה
1 כף מיונז -מאוד מוסיף
צלחת להכין עם פירורי לחם ושומשום
ההכנה –
לערבב לעיסה אחידה ודביקה
ליצור כדורים קטנים
לגלגל בפירורי לחם ( או כשרים לפסח )עם שומשום
לטגן בשמן עמוק משני צדדים
עד לקבלת גוון שחום
יש אפשרות לבשל אותם ברוטב
*לרוטב פטריות*
1 בצל גדול פרוס דק
1 קופסא פטריות חתוכות
2 גבעולי כרפס כולל העלים
½ כפית אבקת מרק עוף
1 כף אבקת מרק בצל
1 כפית כורכום
¼ כפית פלפל שחור
5-6 שיני שום
מעט מלח
2 כוסות מים
¼ כוס שמן
לטגן עם שמן עד לקבלת גוון זהוב להוסיף השום והכורכום לחמם כמה דקות
להוסיף את הפטריות והכרפס ולטגן כמה דקות
לסדר את הקציצות
להוסיף את המים עם האבקות המרק
להביא לרתיחה
לבשל על אש נמוכה כחצי שעה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *