שבקייה אמאל'ה,עוגייה מרוקאית מנצחת

מאיר סבג

 

שבקייה  אמאל'ה כמה טעים

המרכיבים –
קילו קמח
כוס שמן
שקית אבקת אפיה
כף חומץ
קורט מלח
כ 3 כוסות מים חמימים עם מעט מי זהר
ההכנה –
מכניסים למיקסר את כל החומרים למעט המים , עד שמתקבל בצק פירורי, מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק רק וגמיש, שמים את הבצק עטוף בקירור.

לפחות שעה
מרדדים  חתיכות מהבצק במכונת פסטה עד דרגה 4 .

עושים צורות שרוצים מטגנים בשמן חם,

מיד כשיוצא מהטיגון מכניסים לסירופ

לבשל

קילו סוכר,

5 כוסות מים,

לימון פרוס לפרוסות דקות,

כוכב אניס

ציפורן

קינמון

מי זהר

מרתיחים עד שמסמיך.

 

ב ה צ ל ח ה



 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *