עוגת תפוחים שלא תפסיקו ליישר והיא פרווה

מלי מאירוב

אוהבים עוגת תפוחים??

לא תפסיקו ליישר

הכי טעימה שאכלתם ופרווה כמובן

מתכון מאת האלופה מלי מאירוב

עוגת תפוחים עננים של מלי מאירוב

בתבנית עגולה אמייל אפשר לרכוש אצל מלי

מלי מאירוב

 

המרכיבים –

4 ביצים

3/4 כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל

3/4 כוס שמן

2 כוסות קמח

3 כפיות אבקת אפייה

4 תפוחי עץ מקולפים

חתוכים לקוביות

מיץ הלימון

2 כפיות קינמון

2 כפות סוכר

 

ההכנה –

בקערת המיקסר במהירות גבוהה נקציף 4 ביצים שלמות עם 3/4 כוס סוכר ו 2 שקיות סוכר וניל עד שהקצף בהיר וסמיך יותר.

נוריד למהירות איטית ונוסיף 3/4 כוס שמן באיטיות ואז 2 כוסות קמח ו 3 כפיות אבקת אפיה עד שהקמח נבלע.

נקלף 4 תפוחי עץ רצוי גרנד סמיט או אחרים ונחתוך למרובעים.

נעביר לקערה עם כפית מיץ לימון 2 כפיות גדושות קינמון ו 2 כפות סוכר ונערבב היטב.

נעביר חצי מהבלילה לתבנית משומנת מרובעת או עגולה 26 . ונפזר מעל חצי מתערובת התפוחים .

נשפוך מעל את שאר הבלילה ונכסה בעזרת כף את התפוחים.

נפזר את החצי השני של התפוחים על הבלילה(קומות בלילה תפוחים בלילה תפוחים) נכניס לתנור מדף שני מלמטה מחומם 175 מעלות ל 45 דקות בערך אולי פחות אולי יותר נבדוק אם היד שהעוגה יציבה נפזר אבקת סוכר שמתקררת .

– אופציה קראמבל

לא חובה‼️

לאחר עשר דקות אפיה נפזר קראמבל שהכנו מ 40 גרם מרגרינה קרה,או חמאה,חצי כוס קמח 3 כפות סוכר וחצי כפית קינמון ומי שרוצה גם 2 כפות אגוזים קצוצים.

נעבד ביד לפרורים ונפזר על העוגה ונמשיך לאפות לפי הזמנים)

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *