אוהבים עוגת תפוחים??
לא תפסיקו ליישר
הכי טעימה שאכלתם ופרווה כמובן
מתכון מאת האלופה מלי מאירוב
עוגת תפוחים עננים של מלי מאירוב
בתבנית עגולה אמייל אפשר לרכוש אצל מלי
המרכיבים –
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפייה
4 תפוחי עץ מקולפים
חתוכים לקוביות
מיץ הלימון
2 כפיות קינמון
2 כפות סוכר
ההכנה –
בקערת המיקסר במהירות גבוהה נקציף 4 ביצים שלמות עם 3/4 כוס סוכר ו 2 שקיות סוכר וניל עד שהקצף בהיר וסמיך יותר.
נוריד למהירות איטית ונוסיף 3/4 כוס שמן באיטיות ואז 2 כוסות קמח ו 3 כפיות אבקת אפיה עד שהקמח נבלע.
נקלף 4 תפוחי עץ רצוי גרנד סמיט או אחרים ונחתוך למרובעים.
נעביר לקערה עם כפית מיץ לימון 2 כפיות גדושות קינמון ו 2 כפות סוכר ונערבב היטב.
נעביר חצי מהבלילה לתבנית משומנת מרובעת או עגולה 26 . ונפזר מעל חצי מתערובת התפוחים .
נשפוך מעל את שאר הבלילה ונכסה בעזרת כף את התפוחים.
נפזר את החצי השני של התפוחים על הבלילה(קומות בלילה תפוחים בלילה תפוחים) נכניס לתנור מדף שני מלמטה מחומם 175 מעלות ל 45 דקות בערך אולי פחות אולי יותר נבדוק אם היד שהעוגה יציבה נפזר אבקת סוכר שמתקררת .
– אופציה קראמבל
לא חובה‼️
לאחר עשר דקות אפיה נפזר קראמבל שהכנו מ 40 גרם מרגרינה קרה,או חמאה,חצי כוס קמח 3 כפות סוכר וחצי כפית קינמון ומי שרוצה גם 2 כפות אגוזים קצוצים.
נעבד ביד לפרורים ונפזר על העוגה ונמשיך לאפות לפי הזמנים)