מתכון לצלי בקר 5 רך כחמאה בתוספת של פטריות

 

Hagit Hogi

 

מתכון צלי בקר

מאת –Hagit Hogi

המרכיבים-

בערך קילו מאתיים צלי כתף טרי

שורש סלרי חתוך לקוביות

4 גרגירי פלפל אנגלי

3 עלי דפנה

בצל

שום

גזר

לתבשיל –

2 בצלים

פפריקה

3 שיני שום

כורכום

כמון

אגוז מוסקט

פלפל שחור

סילאן

פטריות  סלסלה

כף אבקת מרק פטריות

שקית תבלין צלי (לא חובה )

ההכנה –

בתוך סיר עמוק ושמן חם נטגן הצלי היטב ונסגור מכל הצדדים..

נוסיף שורש סלרי.,בצל גדול,.כמה שיני שום,2 עלי דפנה ,וכמה גרגרי פלפל אנגלי,כמה עלי סלרי,גזר שלם

נוסיף מים עד כדי כיסוי הבשר ונבשל בערך 3 שעות.

עד רכות.(אפשר לקצר תהליך בסיר לחץ )נוציא הצלי נסנן את הנוזלים ונשמור לבישול , נקרר לילה שלם במקרר

.למחרת נחתוך הרולדה לפרוסות לא עבות.

בסיר סוטאג נמוך נוסיף שמן..נטגן 2 בצלים להזהבה..

נוסיף 3 שיני שום כתושות..כף פפריקה אדומה.

חצי כפית כורכום..חצי כפית כמון…מעט משייה או אגוז מוסקט..פלפל שחור..

סילאן על הכל, נוסיף גם פטריות טריות חתוכות.

נערבב היטב

נסדר הפרוסות בצורה יפה ומעגלית ונוסיף הציר ששמרנו בצד..

נבשל במכסה סגור ונוסיף  מרק פטריות נבשל בערך עוד שעה…

אחרי שעה נוריד מכסה נוסיף

שקית צלי (שקית קטנה- לא חובה לשים )..נותן טעם נפלא..

רק לשים לב זה מלוח מאוד אז להמליח ממש מעט בהתחלה את התבשיל.

.אפשר לסיים הבישול בתנור להשחמה יפה..

.הבשר יוצא רך רך מתפרק ממש מהמזלג.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *