כרובית צלויה בתנור – כמה פשוט ככה טעים

מלי מאירוב

 

 

כרובית בתנור: פינוק טעים, קל להכנה וקשה לעמוד בפניו!

כרובית בתנור

מעדן.

בלי מיונז

בלי ביצים

כרובית בתנור

המתכון מאת מלי מאירוב

המרכיבים –

כרובית בינונית

מלח

שמן זית

מלח

כפית פפריקה

חצי כפית כורכום

פלפל שחור

חופן פירורי לחם

אפשר עשבי תיבול יבשים

אורגנו,טימין

ההכנה –

להרתיח סיר מים עם כפית מלח,

שהמים רתחו ,נכניס כרובית שלמה ל 12 דקות. נסנן ונפרק לפרחים.

נעבער לתבנית התנור על גבי  נייר אפיה.

נניח את הפרחים ונזלף בנדיבות שמן זית,

נוסיף תבלינים ונעסה עם הידיים טוב טוב.

עד שהכל עטוף.

נפזר טיפה פרורי לחם על כל פרח.

נכניס לתנור מחומם מראש

תכנית טורבו 220 מעלות מדף אמצעי

בערך 15 דקות

מהמם

תראו לפי הצבע❤

גם יפה וגם אופה - יתרונותיה הבריאותיים של הכרובית -

מקור מצוין לויטמינים ומינרלים:

  • ויטמין C: כוס אחת של כרובית מספקת כ-77% מהצריכה היומית המומלצת, החיוני לחיזוק המערכת החיסונית ומסייע במניעת מחלות.
  • ויטמין K: חשוב לקרישת דם, לחוזק העצם ולמניעת סידן בכלי הדם.
  • כולין: חיוני לתפקוד המוח, העצבים והזיכרון.
  • חומצה פולית: חשובה לנשים בהריון ולפיתוח העובר.
  • מינרלים: אשלגן, מגנזיום, זרחן ועוד.

דלת קלוריות ועשירה בסיבים:

  • תורמת לתחושת שובע לאורך זמן ועשויה לסייע בירידה במשקל.
  • משפרת את בריאות מערכת העיכול.

נוגדי חמצון:

  • מסייעים בהגנה על הגוף מפני נזקי רדיקלים חופשיים, אשר קשורים למחלות כרוניות כמו סרטן, מחלות לב ומחלות ניווניות.
  • תרכובות גופרית וויטמין C בכרובית תורמים לניקוי רעלים מהגוף.

יתרונות נוספים:

  • עשויה לסייע במניעת מחלות כרוניות כמו סוכרת מסוג 2 וסרטן מסוגים שונים.
  • תורמת לבריאות הלב ומפחיתה את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
  • מחזקת את העצמות ומפחיתה את הסיכון לאוסטאופורוזיס.

כרובית היא ירק בריא ומזין, קל לשלב אותו במגוון רחב של מאכלים והיא תורמת תרומה כבירה למחלות כרוניות ואפילו למניעת סרטן במקרים מסויימים. 

לעוד מתכוני כרובית : לחצו כאן 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *