שומשומיות של קיץ – כמה פשוט ככה טעים

אילנה טל
 
 

עוגיות שומשום בריאות וטעימות: הכי פשוט שיש!

שומשומיות
עוגיות פריכות וממכרות
כ 30 עוגיות גדולות
או 40 בינוניות
אילנה טל
 
המרכיבים-
100 גרם חמאה רכה לא מומסת
3/4 כוס סוכר
קורט מלח
1 סוכר וניל
1 ביצה L
1 אבקת אפייה
כוס קמח
200 גרם שומשום
ההכנה – 
בקערה קטנה עם מטרפה ידנית או עם מיקסר ידני פשוט
נערבל חמאה,מלח, סוכר וסוכר וניל כדקה עד למרקם משחתי, נוסיף ביצה ונערבב עד איחוד
נוסיף את אבקת האפיה והשומשום ונערבב בעזרת כף ונוסיף גם את הקמח
ונערבב עד איחוד מלא
יוצא מן בצק דביק וככה זה אמור לצאת.
נשים כפפות , נרפד תבניות בנייר אפיה ונכדרר כדורים מהתערובת
אותם גם נשטח ממש מעט עם כפות הידיים, כמו בסרטון
ונניח על התבנית,
באפייה הן תופחות מעט, ואז משתטחות
אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ 8-10 דקות תלוי בתנור שלכם
פשוט עד שצבעם ענברי
מקררים ומשחררים מנייר האפייה
מאחסנים בכלי אטום

שומשום - כל מה שרציתם לדעת ולא העזתם לשאול

 

שומשום: הרבה יותר מזרעים קטנים!

שומשום, הידוע גם כסומסום (בשפת הדיבור), הוא הרבה יותר מזרעים קטנים וטעימים שמקשטים לחמים ופיתות.

הנה כמה עובדות מרתקות על שומשום:

  • היסטוריה עשירה: שומשום הוא גידול השמן הראשון בעולם, ותורבת לפני כ-5,500 שנה בתת היבשת ההודית.
  • מקור השם: השם "שומשום" נגזר מהמילה הערבית "سمسم" (סומסום), שפירושה "שמן".
  • שימושים רבים: זרעי השומשום משמשים כחומר גלם למגוון רחב של מוצרים בתעשיות המזון (כמו שמן, טחינה וציפוי מאפים), הקוסמטיקה והרפואה.
  • ערכים תזונתיים גבוהים: שומשום הוא מקור מצוין לחלבון, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, ביניהם: סידן, מגנזיום, ברזל, אבץ, ויטמין E וויטמיני B.
  • יתרונות בריאותיים: מחקרים רבים מצביעים על הקשר בין צריכת שומשום לבין שיפור בריאות הלב, הורדת לחץ דם, סיוע בעיכול, חיזוק מערכת החיסון ועוד.
  • סוגים שונים: קיימים שני צבעים עיקריים של זרעי שומשום: לבן-צהבהב בהיר ושחור. זרעי שומשום שחור נפוץ יותר במזרח הרחוק ומשמש בהכנת סושי וסלטים אסייתים.
  • גידול: צמח השומשום עמיד מאוד לתנאי יובש ובצורת ויכול לשגשג בתנאים שלא מאפשרים גידולים אחרים. מסיבה זו נפוץ גידולו במקומות חמים ויבשים.
  • ייצור: סודאן, מיאנמר, הודו, סין, טנזניה ואתיופיה הן המדינות המובילות בגידול שומשום בעולם.

    בקיצור שומשום הוא לא רק תוספת טעימה למאכלים, אלא גם מזון מזין ורב-תכליתי עם היסטוריה ארוכה ושימושים מגוונים. שילוב שומשום בתזונה היומית שלנו יכול לתרום רבות לבריאותנו ולתעצומות נפש. 

    לעוד מתכונים עם שומשום 


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *