הסופריטו שלי מתכון בהשראתה של סבתא לוסי

Sapir V Roni
סבתא שלי היקרה לוסי כהן חדד ז״ל נפטרה לפני חצי שנה ואחד הדברים שהיא אהבה להכין זה סופריטו
אז זה מתכון בהשראתה של סבתא
מאת –  Sapir V Roni
המרכיבים-
קילו וחצי חלקי עוף כרעיים חצויים
4 תפוחי אדמה חתוכים גס
1-2 בצל פרוס
כפית פפריקה מתוקה
מעט חריפה
פלפל שחור
מעט כמון
עלה דפנה
כפית דבש
ההכנה –
בסיר גדול טיגנתי את העופות טוב טוב, הוצאתי
באותו השמן טיגנתי תפוחי אדמה ושוב הוצאתי ואז את הבצל בכמות נדיבה מאוד,
מוסיפה פפריקה מתוקה פפריקה חריפה מרק עוף מלח פלפל כמון עלי דפנה ,
מוסיפה את העוף תפוחי האדמה מסדרת בסיר.
קצת מים ולסגור את הסיר על אש נמוכה לתת לתבשיל להתבשל שעה על הגז .
ועוד כחצי שעה בתנור להשחמה בסוף זילפתי קצת דבש לעוד השחמה
בתאבון

סופריטו

הוא תבשיל מסורתי ומלא טעם, שמקורו במטבח הספרדי-יהודי.

המילה "סופריטו" מגיעה משפת הלדינו ומשמעותה "מטוגן". זהו תבשיל פשוט יחסית להכנה, אך טעמו עמוק ועשיר.

מה זה סופריטו?

סופריטו הוא בדרך כלל תבשיל של בשר (עוף, בקר או כבש) ותפוחי אדמה, המבושלים יחד בשמן זית ומעט תבלינים.

הטעם העיקרי של הסופריטו מגיע מהבשר והשמן, שנספגים בתפוחי האדמה ומעניקים להם טעם עשיר ומיוחד.

המרכיבים העיקריים בסופריטו:

  • בשר: בדרך כלל משתמשים בכרעי עוף, אך ניתן להשתמש גם בנתחים אחרים של עוף, בקר או כבש.
  • תפוחי אדמה: חתוכים לקוביות גדולות.
  • שמן זית: מעניק טעם עשיר ומיוחד לתבשיל.
  • תבלינים: בדרך כלל משתמשים במלח ופלפל שחור, אך ניתן להוסיף גם תבלינים אחרים לפי הטעם, כמו כורכום, פפריקה או כמון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *