קציצות ברוטב עגבניות כמו של פעם
המרכיבים-
לתערובת הקציצות:
חצי קילו בשר בקר טרי טחון
ביצה
חצי כוס חד פעמי קר פירורי לחם
חצי צרור כוסברה קצוצה או פטרוזיליה
בצל בינוני מגורד על החלק העבה בפומפייה (אפשר גם לקצוץ קטן)
מלח לפי הטעם
פלפל שחור
כפית פפריקה
חצי כפית כמון או בהרט
רוטב –
קופסה עגבניות מרוסקות דק(או 2 כפות גדושות רסק עגבניות )
2 שיני שום כתוש
פלפל חריף – אופציה
פפריקה מתוקה
מרק עוף מעט
מלח
מעט שמן זית
ההכנה –
תערובת הקציצות – ללוש הכל היטב ולהניח בצד
לרוטב:
בסיר רחב לבשל על אש גבוהה קופסה של עגבניות מרוסקות שיהיה מהסוג האיכותי
עם 2 שיני שום
* מי שרוצה חריף ניתן בשלב הזה להוסיף פלפל חריף קצוץ
כשהנוזלים כמעט מתאדים להוסיף
כפית פפריקה מתוקה
כף שטוחה מרק עוף (לא חובה)
מלח
רבע כוס שמן זית
לערבב ולהנמיך את האש
להוסיף קציצות ולבשל על אש נמוכה עם מכסה סגור
כשהקציצות מעט מתקשות להפוך את כולן ולבשל עד שיהיה מוכן כחצי שעה.
*אם חסר נוזלים אפשר להוסיף מעט מים רותחים מהצד של הסיר ולא על הקציצות
בהצלחה