עוגת תפוחי עץ ומקצפת חלבונים
עוגה מטורפת
שלא מפסיקים לחתוך ממנה עוד ועוד חתיכה
ולהלן המתכון לעוגה
המרכיבים-
5 ביצים מופרדות לחלבונים ולחלמונים
חמאה או מרגרינה של 200 גר'
.2 כוסות סוכר
2 חבילות אבקת אפייה
2 חבילות של סוכר וניל
מיץ מלימון אחד
1 כוס מיץ תפוזים
3 כוסות קמח
4 תפוחים גדולים ללא הקליפה לגרד בפומפיה
ההכנה –
הכנת הבצק :
להקציף 5 חלמונים עם כוס סוכר לקצף יציב ולזה להוסיף תוך כדי ההקצפה חמאה/מרגרינה רכה
מיץ מחצי לימון , כוס מיץ תפוזים , 2 חבילות אבקת אפייה , 2 חבילות סוכר וניל ושלוש כוסות קמח.
את כל תערובת הבצק הזו לשפוך לתבנית משומנת. 26 עגולה
הכנת המילוי –
מעל הבצק נפזר את המילוי שעשוי מתערובת של 4 תפוחי עץ גדולים בלי קליפה שגירדנו על פומפיה , רבע כוס סוכר , מיץ מחצי לימון .
את כל נאפה בתנור אפייה עד שנועצים קיסם ויוצא יבש ומעל זה נמרח או נקשט בציפוי שעשוי מקצף יציב וחזק .
הכנת הציפוי – נקציף
5 חלבונים ושלושת רבעי (3/4) סוכר לקצף יציב מרנג .
נמרח אותו או (נקשט בעזרת שק זילוף ) את העוגה מלמעלה ושוב נכניס את העוגה לאפייה ויש לאפות עוד קצתעד שהמרנג מזהיב
והנה לכם עוגה טעימה ומושלמת .