גוזלמה – מאפה תורכי עם גבינות ותרד – אילנה לוי
זהו מאפה טעים וממכר מבצק נפלא לעבודה
המרכיבים –
לבצק
חצי ק"ג קמח (3.5 כוסות)
2 גביעי שמנת חמוצה
2 כפות שמן זית וחצי כפית מלח.
המילוי:
1 חב' עלי תרד שטופים וקצוצים.
150 גר' גבינת פטה
100 גר' גבינת חמד
200 גר' גבינה בולגרית
100 גר' גבינה צהובה.
ההכנה –
בצק ללוש הכל יחד לבצק אחיד .לכסות ולהניח בצד .
להכין מלית – לקצוץ תרד דק דק .
לגרד את כל הגבינות ולהוסיף אגוז מוסקט מגורד (לא חובה)
אפשר למלא בכל גבינה קשה שרוצים. השילוב של הגבינות שהכנתי מעשיר את הטעם.💜
לחלק את הבצק ל- 3 חלקים. לגלגל כל חלק לגליל ולחתוך עיגולים.
על משטח משומן מעט לרדד כל עיגול, להניח ממילוי הגבינות ומעל להניח עלי תרד.
לסגור היטב בצביטות.💜
לחמם מחבת על אש בינונית. לשמן מעט בכמה טיפות שמן ולטגן את הגוזלמה משני הצדדים עד שמקבל צבע זהוב שחום. אין צורך לכסות את המחבת.
בערך 3 – 4 דקות מכל צד.
מידי פעם להוסיף למחבת כמה טיפות שמן.
בהצלחה – אילנה