עוגת שוקולד עשירה וטעימה בטירוף לחובבי השוקולד

 

ריקי כהן

עוגת שוקולד עשירה עם גנאש שוקולד מריר
מכינים בסיר אחד,בלי הפרדת ביצים ואפשר להכין פרווה
🍫🍫😉
(לפי המתכון של קרין גורן עוגת שוקולד גומות חן עם קצת התאמות ושינויים שלי)
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
(אפשר בתבנית 24 תצא יותר גבוהה)

מאת ריקי כהן
המרכיבים –
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה (לפרווה מרגרינה ,נטורינה)
1 כוס סוכר (200 גרם)
6 ביצים גדולות
1/2 כוס קמח תופח (70 גרם)
4-5 כפות קוקוס
2 כפות גדושות קורנפלור
2 כפות ליקר קפה (אפשר גם לוותר)
לציפוי גנאש:
1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל)/לפרווה שמנת צמחית
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות ממרח שוקולד/ נוטלה
ההכנה-
מחממים תנור ל-180 מעלות. בסיר על אש נמוכה ממיסים תוך כדי ערבוב שוקולד וחמאה לתערובת חלקה ואחידה. מסירים מהאש ומצננים מעט.
מוסיפים סוכר ומערבבים היטב. טורפים פנימה ביצים אחת אחת (לטרוף עם מטרפה ידנית בזריזות, לפני שייקרשו מהחום).
מוסיפים קמח תופח, קורנפלור,קוקוס וליקר וטורפים כמה שפחות, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה והקמח נבלע בתערובת (ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות “חנק”).
משטחים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-40-30 דקות, עד שהעוגה תפוחה וסדוקה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
מכינים את הציפוי, מצפים ומגישים:
יוצרים בעוגה כ – 12 -15 חורים בעזרת ידית של כף עץ – נועצים את הידית כמעט עד לתחתית התבנית (נוצרות “מחילות” בקוטר 1 ס”מ בערך).
במיקרוגל ממיסים שמנת מתוקה ושוקולד. מערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים 2 כפות ממרח שוקולד ומערבבים.
מוזגים את ציפוי השוקולד החם על העוגה – הוא יצפה את העוגה וגם ימלא את החורים וזו בדיוק הכוונה.
מצננים להתייצבות הציפוי, לפני שמגישים

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *