עוגת שרשה לעמוד בפיתוי
נזלל. תוך כמה דקות
אמאל'ה איזה ביס
ההכנה מהירה וקלה
מאת ריקי כהן
אחד הקינוחים הטעימים 😋
טירמיסו 🥰
מתכון בלי ביצים
( טירמיסו איטלקי ,מקורי מכינים עם ביצים אני מעדיפה להכין בלי 😊)
מתכון טירמיסו / ריקי 🌷
לתבנית מלבנית גבוהה (בערך 25×35 סמ")
המרכיבים –
בערך 300 גרם בישקוטים (לשונות חתול)
לטבילה: כוס קפה (אספרסו מדולל במים רותחים לכמות של ספל קפה, או כוס נס קפה חזק) וכף ליקר קפה או רום
לקרם מסקרפונה:
500 גרם מסקרפונה (בטמפ' חדר)
½1 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה קרה (375 מל")
150 גרם אבקת סוכר
שקית סוכר וניל או כפית תמצית וניל
לקישוט: אבקת קקאו (אפשר גם שוקולד מגורד)
ההכנה-
מערבבים את המסקרפונה עם אבקת הסוכר לתערובת ללא גושים.
מוסיפים שמנת מתוקה וסוכר וניל ומקציפים הכל יחד לקצפת ממש יציבה.
הרכבה-
טובלים בישקוטים משני הצדדים בקפה ומניחים בצפיפות בשכבה אחידה בתחתית התבנית. משטחים חצי מקרם המסקרפונה מעל הבישקוטים. טובלים שוב בישקוטים ומניחים מעל הקרם , הפעם עם מרווחים לא צפופים
משטחים את שארית הקרם מעל.
מקררים במקרר להתייצבות לפחות ל 4 עד 6 שעות. לפני ההגשה מפזרים באמצעות מסננת קקאו.
( או שמגרדים שוקולד מריר)