קציצות עם ריבת בצל מקורמל
מאת סיגלית עמגר
המרכיבים-
לקציצות –
חצי קילו בשר טחון
בצל
חצי צרור כוסברה
חצי צרור פטרוזיליה
2 בצלים ירוקים
3 גבעולי סלרי
תפוח אדמה
3 כפות פירורי לחם או קמח מצה
1/3 כוס שמן
1/4 כוס מים סודה
חצי כפית ראס אל חנות
כף פפריקה
פלפל לבן
פלפל שחור
מלח
לרוטב –
3 בצלים פרוסים
שמן
3 כפות סילאן
כפית כורכום
פלפל לבן
מלח
3/4 כוס מים
ההכנה –
טוחנים את כל המרכיבים לקציצות ומוסיפים לבשר.
מערבבים היטב .
מטגנים קלות מכל צד.
מכינים את ריבת הבצל
בסיר מטגנים בשמן את הבצל מספר דקות .
מוסיפים את הסילאן והמלח ופלפל..
מוסיפים גם מים .
מבשלים עד שמתקרמל ואז מוסיפים את הקציצות .
מבשלים כשעה על אש נמוכה
מוסיפים מים לפי צורך – לא הרבה .