אף פעם לא מאכזבת פשטידת מחמר / מעקודה

 

אורלי דנינו
אף פעם לא מאכזבת
פשטידה , מחמר , מעקודה איך שתרצו
תוספת מצויינת לימי ה – 9 באב
המרכיבים-
4 תפוחי אדמה גדולים
אפונה וגזר קופסה
מרק עוף
מלח
פלפל שחור
כורכום
אבקת אפייה
6 ביצים
מיץ לימון מעט
ההכנה –
מרתיחים תפוחי אדמה גדולים עד לריכוך.
מסננים ומקררים.
לאחר מכן מועכים לפירה.
מוסיפים אפונה וגזר
ומתבלים בכל התבלינים . מוסיפים ביצים ושקית אבקת אפייה  וטיפה לימון הוא שומר על המחמר שייצא לבן ויפה.
לוקחים סיר קרמי בקוטר 22 שמים מעט שמן מוחממים ואז שופכים את כל הבלילה .
מטגנים בערך 10 דקות ואחר כך מכניסים לתנור על 200 מעלות עד שהיא מוכנה וזהובה מלמעלה
כשהיא מוכנה מוציאים והופכים על צלחת הגשה בתאבון ובהצלחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *