סיר בשר ראש לכבוד חג ושבת
בשר ראש נוהגים לאכול בראש השנה – שנהייה לראש ולא לזנב
בשר ראש מאת – טליה אליה .
המרכיבים-
נתח בשר ראש קילו וחצי
גמבה אדומה
חצי ראש שום
פלפל חריף
חופן כוסברה קצוצה
עגבנייה קלופה
פלפל יבש מתוק
פלפל סודני חריף
גרגירי חומוס מבושלים
פפריקה
כורכום
פפריקה חריפה
מלח
כף רסק עגבניות
ההכנה –
בסיר לחץ יש לבשל את הבשר עד ריכוך כמעט מלא . בערך שעה וחצי שעתיים – במים עם מלח וכמה תבלינים.
לאחר שליקת הבשר יש לקרר ולחתוך לפרוסות יפות בעובי זרת .
לקחת כל סיר סוטאז ולשים –
שמן
גמבה אדומה חתוכה לרצועות
שום מקולף
פלפל חריף חתוך לרצועות
כוסברה קצוצה
עגבנייה מקולפת קצוצה ללא המים שלה
פלפל יבש מתוק
פלפל סודני יבש חריף
גרגירי חומוס מבושלים .
לטגן את כל הירקות למיניהם עד צריבה קלה חשוב שלא יישרף
ולאחר מכן יש לשים פפריקה מתוקה מעט כורכום פלפל סודני יבש חריף גרוס / פפריקה חריפה מלח גס (בעדינות עם המלח כי הבשר ראש הומלח כשהכשירו אותו)
לתת לתבלינים להיפתח כ2 דק על אש נמוכה ולאחר מכן יש לשים בקערה כף רסק עגבניות ולמהול אותו במים ולשפוך על כל הירקות והתבלינים .
לאחר רתיחה קלה של הסיר יש להכניס את הבשר ראש ולהשקות אותו ברוטב שהכנו מהסיר ולאחר מכן לפזר כוסברה קצוצה .
לשים נייר אפיה רטוב ולתת לסיר להתבשל על אש נמוכה בינונית עד ריכוך החומוס והבשר .
מומלץ להגשה ליד לחם בית או קוסקוס .