היא עוגה רכה ומנחמת וקוצרת מחמאות
תפוחים ואגוזים חורפית מעלפת
מאת רותי חקון
עפ"י מתכון של שרה יוסף
המרכיבים-
4 ביצים
2 ורבע כוסות קמח
כוס סוכר
כוס שמן
שקית סוכר וניל
שקית אבקת אפייה
קורט מלח
חצי כוס אגוזים גרוסים
חופן צימוקים
רבע כוס מים
4 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות
כפית קינמון
ההכנה –
את התפוחים לשים בסיר עם המים ורבע כוס סוכר ולבשל כמה דקות עם הקינמון .
לקרר.
במיקסר להקציף ביצים וסוכר .
לאחר שנוצר קצף להוריד מהירות
להוסיף בהדרגה קמח וניל א.אפיה ושמן ולבסוף לערבב העדינות עם אגוזים צימוקים והתפוחים.
למזוג את הבלילה לתבנית סיר פלא
26
לאפות 175 מעלות 50 דקות ולבדוק שהעוגה אפויה ונתייצבה לפני שמוציאים.
לאחר קירור לחלץ ולהגיש עם אבקת סוכר מעל
שבת שלום
8 תגובות
איזה זן התפוחים?חמוץ או מתוק?
איזה זן התפוחים חמוץ או מתוק?
האם צריך להפריד את החלמונים והחלבונים ואז להקציף? או להקציף ביצים שלמות?
שלמות
אפיה בטורבו?
כן
להקציף את הבצים ללא הפרדה ?
ממש ממש לא יצאה העוגה כפי שבתצלום ללא שום שינוי… מעניין מהיכן הצבע השחום הזה, הכי גרוע שרושמים מתכון לא מדויק!