מנהג פורים מבית סבתי ז"ל, לחם עם ביצה .. מי מכירה?
זהו מנהג מרוקאי. סבתא שלי ז"ל סיפרה שבמרוקו קראו לזה "לעיונה דהמן" = העין של המן👁
גם לנו, הנכדים שלה, הייתה מכינה כל פורים.. זה היה המשלוח מנות בצרוף שטר💶😊
בנוסף לבורקוקש ולחם "משמנה" מתוק😊
מתכון של לחם בית
מאת – יפעת כהן ישראלי
המרכיבים-
1קג קמח
2 כפות שמרים
4 כפות סוכר
חצי כוס שמן
1 כף מלח
4 כוסות (חדפ קר) מים פושרים
ההכנה –
לשים כל המרכיבים במיקסר וללוש 8 דקות.
מכסים בצק ומתפיחים עד להכפלה.
מחלקים בצק לכדורי בצק 25 כדורים ל 5 מאפים .
מסדרים כדורים כפרח כמו בתמונה ובאמצע שמים ביצה אפשר לבשל לפני(אני לא מבשלת )
נותנים לפרחים לתפוח 40 דקות בנקום חמים .
מורחים ביצה ואופים בתנור שחומם מראש 160 מעלות.
חג פורים שמח🥳🤡❤⚘