עוגת מוס שוקולד/ אתי ממן
במיוחד ל- שבועות
לבסיס
5 ביצים
5 כפות סוכר
2 כפות קמח
כפית אבקת אפייה
1 אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
1 להרטיב את העוגה – כפית קפה נמס, חצי כוס מים חמים
מוס שוקולד
3 שמנת מתוקה
2 שוקולד חלב
2 שוקולד מריר
1 שקית ג'לטין
רבע כוס חלב
לקישוט – 8 כדורי פררו רושה
מקציפים חלבונים עם סוכר, מוסיפים חלמונים, קמח, אבקת אפייה, אינסטנט.
מעבירים לתבנית 26 קפיצית עגולה , מרופדת בנייר אפייה, אופים כ 15 דקות,
מסדרים שקף בתוך התבנית,
מכינים קפה נמס ומרטיבים את העוגה.
מכינים מוס שוקולד –
מערבבים בכוס ג'לטין עם חלב ומניחים בצד,
שוברים את השוקולד לקוביות, מרתיחים במיקרו גל 1 שמנת מתוקה, מעבירים לשוקולד ומערבבים טוב עד לקבלת תערובת חלקה,
מכניסים למיקרו גל ל 10 שניות את כוס הג'לטין ששמנו בצד,
מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים, מקציפים 2 שמנת מתוקה,
מקפלים את השוקולד לקערת הקצפת (לא מקציפים),
יוצקים על בסיס העוגה ומקפיאים לילה, מסירים בעדינות את השקף, מקשטים עם פררו רושה,
להחזיר למקפיא, להוציא רבע שעה לפני הגשה…
טיפ – לחיתוך מושלם של העוגה, טובלים את הסכין במים חמים וחותכים!!