עראייס אליפות טעים ברמות

יום העצמאות זה בדיוק הזמן להכין עראייס

הבשר מתבשל בתוך הפיתה וכל המיצים של הבשר נספגים בתוך הפיתה, מתקבלת פיתה קריספית מבחוץ, ובשר רך ועסיסי מבפנים… אמא זה טעיםםםם 😛 !!!

מאת לינדה עמגר

המרכיבים-

* 2 מנות תכפילו או תשלשו אם יש לכם הרבה אורחים

2 פיתות
רבע קילו בשר טחון
בצל קטן מגורד
חופן פטרוזיליה קצוץ דק
רבע כפית כמון
מלח ופלפל לטעם
כף שמן

ההכנה –

*לערבב את המרכיבים לתערובת אחידה (חוץ מהפיתות 😁) ולהשהות רבע שעה במקרר לספיגת טעמים.
בכוס לערבב רבע כוס שמן, כף פפריקה מתוקה וחצי כפית פפריקה חריפה ולתת לפפריקה לשקוע לתחתית, נשתמש רק בשמן האדום.

לחצות את הפיתות לחצי, לחלק את תערובת הבשר לארבע חלקים שווים, למלא כל חצי פיתה בחלק מתערובת הבשר ולהדק מעט את הפיתה בלחיצה, להבריש צד אחד של הפיתה בשמן האדום.
לחמם היטב פלנצ'ה/מחבת/ מנגל

ולשים את הפיתה כשצד השמן למטה ולהבריש עם שמן אדום את הצד העליון, לטגן על להבה בינונית עד שהצד התחתון הזהיב יפה, להפוך ולטגן צד שני עד הזהבה יפה, 4-5 דקות כל צד, מידי פעם ללחוץ מעט עם מרית ואפשר גם לשים מכסה לדקה שתיים ולהפוך את הפיתה, להעמיד את חצי הפיתה כך שצד הבשר נוגע במחבת ולצרוב את הבשר להזהבה כדקה וזהו, להגיש חם ולהתענג !!!
*לשים לב שהפיתה עצמה לא תישרף, אפשר להכין גם בטוסטר פסים.
לעוד מתכונים שלי 😊 Linda's Home Made

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *