עוף של השמחות – תבנית עוף ברוטב מבלבל

אילנית כרבי

וף ברוטב מבלבל,כך קוראת לו – אילנית כרבי:

תודה לאילנית על המתכון הטעים
 
המרכיבים-
קילו וחצי שוקיים או כרעיים
3 בצלים פרוסים
6 שיני שום
2 כפות סילאן
2 כפות טריאקי
כפית חרדל גרגירים
חצי כפית מכל תבלין-
כורכום
סלסלה פטריות טריות פרוסות
כף מרק עוף/בצל
פלפל שחור
שומשום שחור ולבן
פטרוזיליה טרייה
טימין יבש/רוזמרין
ההכנה
 
ננקה , נשטוף ונסנן איזה חלקי עוף שרוצים. נתבל בכל התבלינם והרוטבים.
נטגן 3 בצלים חתוכים קטן , כשזה מזהיב נוסיף 6 שיני שום שלמות .
 
נוסיף ונטגן את חלקי העוף.
נוסיף חבילה של פטריות שמפיניון חתוכים לפרוסות. ונמשיך לבשל  כמה דקות
נוסיף  כוס וחצי מים רותחים עם כף מרק עוף, נפזר פלפל שחור גרוס ונבשל על אש נמוכה עד שהעוף רך ( מידי פעם נשקה את העופות ברוטב) .
כשהעוף כבר רך נזגג סילאן,
נפזר שומשום לבן ושחור ופטרוזיליה טריה ונכניס לכעשרים דקות לתנור 180 מעלות ללא מכסה עד שהעוף משחים.
תקשיבו מעדן אמיתי!
ע

עוף ברוטב מבלבל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *