מתכון טורקי פשוט וקל מאוד שגורף המון מחמאות
מתכון טורקי פשוט וקל מאוד שגורף המון מחמאות
פשטידה מצויינת לשבועות פשטידת פילו עם גבינות.
מתכון טורקי פשוט מאוד שגורף המון מחמאות.
צירפתי סרטון הסבר איך לסדר את דפי הפילו.
פשטידת פילו וגבינות
המרכיבים-
10 דפי פילו מופשרים ( להפשיר יום לפני את חבילת הפילו, לשים במקרר)
3 ביצים
קוטג'
קובייה בולגרית
100 גר' גבינה צהובה
2 וחצי כוסות חלב
חצי כוס שמן
ההכנה –
כל דף לקמט ולהניח אחד ליד השני בתבנית עגולה 24 או 26 .
בקערה לערבב: 3 ביצים, קוטג', בולגרית מפוררת , גבינה צהובה או קשקבל, חלב , שמן.
לערבב הכל ולהניח על עלי הפילו .
להכניס למקרר לחצי שעה לספיגת הנוזלים. לשים מעל קצח ( שומשום שחור)
לא חובה אבל מומלץ.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות ל 35-40 דקות.
פשטידת פילו טורקית: קלאסיקה טעימה וקלה להכנה
פשטידת פילו טורקית, הידועה גם בשם "סיגרה בורק" או "יufka böreği",
היא מאפה פשוט וטעים להפליא העשוי מדפי פילו דקים וממולא בתערובת גבינות עשירה.
היא מהווה מנה מושלמת לארוחת בוקר, צהריים, ערב, או אפילו כארוחת אורחים מרשימה.
הבצק משתלב נהדר עם תערובת הגבינות העשירה,
וניתן להוסיף לה גם תוספות שונות כמו ירקות, תבלינים