קיש ב-3 צעדים פשוטים: מתכון לכל מי שאוהב לאפות
זה בסיס להכנת כל קיש מושלם לשבועות
קיש פטריות
או בטטה או כל ירק אחר
תערובת אחת שמתאימה לכל קיש
מאת אילנה טל
המרכיבים –
לבצק –
כוס וחצי קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 חלמון
מעט מלח
4 כפות מים קרים מאוד.
מילוי-
3 בצלים
קוטג
שמנת בישול
2 ביצים
כף אבקת מרק בצל
מלח
פלפל שחור
שילוב ירק –
בטטה מבושלת קוביות
או פטריות סלסלה
או ברוקולי חלוט
או תרד
או כרובית
ההכנה –
בצק – לערבב הכל יחד במעבד מזון עד שמתקבל בצק חלק.
יוצרים כדור מהבצק ומרדדים על נייר אפייה מקומח ומרפדים תבנית פאי בקוטר 28 , 26
מכניסים למקרר לפחות לשעה.
לבלילה.
מטגנים 3 בצלים עד הזהבה מניחים בצד .
בקערה נפרדת מערבבים
1 גביע קוטג
1 שמנת לבישול
2 ביצים
כף אבקת מרק בצל
מעט מלח
פלפל שחור גרוס
מוסיפים את הבצל ומערבבים.
זה הבסיס .
תוסיפו קוביות בטטה אפויות
או פטריות מוקפצות במעט שמן.
יוצקים את התערובת על הבצק הקר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות עד הזהבה מלאה
בתאבון