אני פשוט לא מאמינה שאני חושפת את המתכון הזה, כנסו לפני שאני אתחרט!!

נעמי שושן

 

סוד המשפחה: עוגיות שקדים מסורתיות שעוברות מדור לדור

עוגיות חמאה שקדים נדירות

נמסות בפה אין טעים מזה

קל להכנה ומהיר

המרכיבים-

200 גר' חמאה רכה

כוס אבקת סוכר

ביצה

כפית תמצית וניל

2.5 כוסות קמח

כפית אבקת אפייה

רבע כפית מלח

100 גרם שקדים טחונים

ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

בקערה מערבבים יחד את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת קרמית ואוורירית.

מוסיפים את הביצה הווניל ומערבבים היטב.

מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.

מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים בעדינות עד שנוצר בצק חלק.

יוצרים מהבצק כדורים בגודל אחיד ומניחים אותם על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה, במרווחים של כ-3 ס"מ זה מזה.

משטחים עם מזלג ליצירת דוגמא.

אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש למשך 15 -12 דקות, או עד שהן מזהיבות.

מוציאים את העוגיות מהתנור ומצננים אותן מעט על התבנית לפני ההעברה לרשת צינון.

טיפים:

  • ניתן להוסיף לעוגיות אגוזים קצוצים, פירות יבשים או תבלינים כמו קינמון או ג'ינג'ר.
  • חשוב לא לעבד את הבצק יותר מדי, אחרת העוגיות יהיו קשות.
  • ניתן לאפות את העוגיות גם בתבניות מיני מאפינס, לקבלת עוגיות קטנות וחמודות.
  • חשוב לאפות את העוגיות עד שהן מזהיבות מעט, אך לא משחימות, אחרת הן עלולות להיות יבשות.
  • ניתן לאחסן את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך מספר ימים

עוגיות שקדים - היסטוריה עשירה

היסטוריה ותרבות:

  • עוגיות שקדים קיימות כבר מאות שנים: מוצאן ממדינות רבות ברחבי העולם, לכל אחת המתכון והמסורת הייחודיים שלה.
  • סמל לחגים ואירועים: עוגיות שקדים מוגשות לעתים קרובות בחגים ואירועים מיוחדים, כמו חג המולד, חנוכה ופורים.

בריאות:

  • מקור טוב לחלבון וסיבים תזונתיים: שקדים הם מקור טוב לחלבון וסיבים תזונתיים, שיכולים לתרום לתחושת שובע ולתזונה בריאה.
  • אפשרות טבעונית: קיימות גרסאות טבעוניות רבות של עוגיות שקדים, שמתאימות גם לטבעונים ולצמחונים.

רגש:

  • זיכרונות ילדות: עבור רבים, עוגיות שקדים מעוררות זיכרונות ילדות חמים ונעימים של אפייה משותפת בבית עם סבתא או אמא.
  • תחושת נוחות: הטעם המוכר והאהוב של עוגיות שקדים יכול להעניק תחושת נוחות, שלווה ואושר.

עוגיות שקדים הן יותר סתם עוגיות. הן יכולות להיות טעימות, מיוחדות, קלות להכנה, בעלות משמעות היסטורית ותרבותית, ואפילו בריאות. הן יכולות לעורר זיכרונות ילדות נעימים ולהעניק תחושת נוחות וסיפוק.

רוצים עוד מתכוני עוגיות ? 
לחצו כאן 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *