הנאה מתוקה: עוגת מייפל רכה ונימוחה
עוגת מייפל עם טיפ נהדר שמשדרג את הטעם
המרכיבים –
4 ביצים
כוס ורבע סוכר
שמנת חמוצה
חצי כוס שמן
2 סוכר וניל
כוס ורבע קמח
שקית אבקת אפייה
ההכנה –
נקציף ביצים סוכר
נוסיף בהדרגה את שאר המרכיבים.
נשמן תבנית עגולה ונמזוג 3 כפות מייפל
נעביר תערובת.
נאפה 170 מעלות 40 דקות עד שקיסם יוצא יבש .
נחורר עם קיסם ונשפוך מייפל ונפזר אגוזים וקינמון.
מייפל - מקור מדהים לאנרגיה ומינרלים
סירופ מייפל אמיתי, המופק מעץ האדר, טומן בחובו יתרונות בריאותיים רבים, מעבר להיותו ממתיק טעים. חשוב לציין שאנו מתייחסים לסירופ מייפל טהור, לא לסירופ מייפל מלאכותי המכיל תוספות סוכר וחומרים מזיקים.
הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הבולטים של סירופ מייפל :
מקור נוגדי חמצון: סירופ מייפל עשיר בנוגדי חמצון מסוג פנולים, התורמים להגנה על תאים מפני נזקים חמצוניים, ומפחיתים את הסיכון למחלות כרוניות כמו מחלות לב, סרטן וסוכרת. מחקרים מצביעים על כך שסירופ מייפל, ובפרט סירופ מייפל כהה (דרגה B), מכיל עד 24 נוגדי חמצון שונים.
מקור למינרלים: סירופ מייפל מכיל מינרלים חיוניים כמו מגנזיום, אבץ, אשלגן וברזל, החיוניים לתפקוד תקין של מערכות רבות בגוף.
תכונות אנטי דלקתיות: מחקרים מצביעים על תכונות אנטי דלקתיות של סירופ מייפל, העשויות לסייע בהפחתת דלקות במפרקים, במערכת העיכול ואף במחלות כרוניות כמו דלקת מפרקים ראומטואידית.
מקור לאנרגיה: סירופ מייפל עשיר בסוכר טבעי, פרוקטוז, המספק אנרגיה זמינה לגוף. חשוב לצרוך אותו במתינות, כיוון שהוא מכיל גם קלוריות רבות.
פעילות אנטי-בקטריאלית: מחקרים חדשים מצביעים על פעילות אנטי-בקטריאלית של סירופ מייפל, ויכולתו לסייע במאבק בחיידקים עמידים לאנטיביוטיקה.
כן צריך לדעת שסירופ מייפל , למרות יתרונותיו, מכיל גם סוכר טבעי בכמות גבוהה. לכן, צריכה מוגזמת עלולה להוביל לעלייה במשקל ולבעיות בריאותיות אחרות. מומלץ לצרוך סירופ מייפל במתינות, כחלק מתזונה מאוזנת ובריאה.
תגובה אחת
חבל שאתם לא מציינים מה הטיפ.
לא הבנתי מה הכוונה לצקת מייפל.
האם הכוונה לזרזף מעל השמן בתבנית? אם כן, האם המייפל לא ישרף?