הדרך להמבורגר המושלם – לחמניות ההמבורגר של הדוד ניסים

אסתי
 
 
 

ההמבורגר לא שלם בלעדיהן - לחמניות המבורגר מדהימות

לחמניות עננים רכות ליום שישי
למתכון 👇
לחמניות עננים לשישי
מצרכים לעיסת השמרים
בכוס לשים
2 כפות שמרים יבשים
כפית סוכר
חצי כוס מי ברז
לערבב ולתת לעיסה לתסוס כמה דקות ..
בקערה גדולה לשים
קילו קמח מנופה
כף מלח
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
לערבב את כל החומרים היבשים..
להוסיף לקערה של הקמח את שאר המצרכים..שמן סוכר מלח
גם את כוס השמרים ששמנו
בצד שיתססו ..
ואת המים לפי הצורך בהדרגה בערך 3 כוסות
ההכנה…
ללוש לבצק חלק להתפיח לפחות שעה וחצי
לחלק לכדורים ליצור לחמניות עגולות או בצורות שונות לפי בחירתכן .
לתת מנוחה של כ 20 דקות במגש
למרוח בביצה ושומשום ולאפות עד להזהבה
בהצלחה אסתי 🙌❤️

למה היא כל-כך חשובה? - לחמניית המבורגר

הלחמנייה בהמבורגר היא הרבה יותר מסתם כלי להחזקת הקציצה. היא משחקת תפקיד חשוב במספר היבטים של חוויית האכילה:

טעם ומרקם:

  • הלחמנייה תורמת טעם ומרקם ייחודיים משלה להמבורגר. לחמנייה רכה וחמאתית יכולה להוסיף ניגוד נעים לקציצה העסיסית, בעוד לחמנייה קשה יותר יכולה לספק קראנצ'יות נעימה.
  • סוג הלחמנייה משפיע גם על הטעם. לחמניית בריוש, למשל, תוסיף מתיקות עדינה, בעוד לחמניית שומשום תיתן טעם אגוזי.
  • איכות הלחמנייה חשובה גם. לחמנייה טרייה תהיה רכה ולחה, בעוד לחמנייה יבשה תהיה קשה וקשה ללעיסה.

הרכבה:

  • הלחמנייה מספקת מבנה המאפשר להחזיק את כל מרכיבי ההמבורגר יחד.
  • היא עוזרת למנוע מהמיצים של הקציצה לטפטף וללכלך.
  • גודל וצורת הלחמנייה קובעים כמה מהמילויים ניתן להוסיף להמבורגר.

חווית אכילה:

  • גודל הלחמנייה ביחס לקציצה משפיע על קלות האכילה של ההמבורגר. לחמנייה גדולה מדי עלולה להקשות על אחיזת ההמבורגר ועלולה לגרום לכך שחלק מהמילויים ייפלו.
  • צורת הלחמנייה יכולה גם להשפיע על חוויית האכילה. לחמנייה עגולה וקלאסית קלה לאכילה, בעוד לחמנייה ארוכה ומלבנית עשויה להיות קשה יותר לאכילה ביד אחת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *