עוגת גבינה פירורים קרה ונהדרת
המתכון – מאת אסתי
המרכיבים-
לבסיס:
300 גר' קמח – (3 כוסות קמח כוס ח"פ שקוף)
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
1 כוס שמן
כפית מיץ לימון/מים
גרידת לימון אופציונלי
לשכבת גבינה וקרם-
חבילה שמנת מתוקה
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג ווניל
כף סוכר
500 גר' גבינה לבנה
חצי כוס סוכר
ההכנה-
בקערה מכניסים את כל מרכיבי הבסיס ומערבבים היטב בעזרת מזלג עד לקבלת בצק פירורים
לוקחים כוס אחת מפירורי הבצק ומפזרים בתבנית אינגליש נפרדת( לפיזור מלמעלה)
את יתרת פירורי הבצק מהדקים היטב על תבנית אפייה עגולה 22
או מרובעת בינונית 25/20
מכניסים את שתי התבניות לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל 20 דקות או עד להזהבה נאה .
מוציאים מהתנור לצינון מלא
לשכבת הגבינה :
מקציפים היטב
250 מיל שמנת מתוקה
2 כפות פודינג וניל
1 כף סוכר
אחרי ההקצפה מקפלים לתוך הקצפת
500 גרם גבינה לבנה
מעורבבים עם חצי כוס סוכר
את תערובת הגבינה משטחים על גבי הבצק האפוי בתבנית העגולה .ואת הפירורים האפויים שבתבנית האינגליש
מפוררים בידיים ומפזרים בצורה אחידה מעל תערובת הגבינה .
מכניסים לקירור ללילה ומתענגים
בהצלחה אסתי