מתכון לחטיפי עוף בטמפורה- שירן שימון
קילו וחצי חזה עוף
כוס ורבע קמח תופח מנופה
3/4 כוס קורנפלור
כפית וחצי אבקת סודה לשתייה
מלח
פלפל שחור גרוס
פלפל לבן
(התבלינים לפי העין)
ביצה אחת
כוס ורבע של מים קרים
אופן הכנה:
בקערה גדולה לערבב היטב את כל המרכיבים במטרפה ידנית, עד לקבלת תערובת סמיכה ולבנה בלי גושים.
לחתוך את החזה עוף לרצועות (אני מעדיפה קטנים שיצא כמו חטיף)
ולהוסיף אותם לקערה עם הבלילה.
לערבב היטב את החזה עוף בבלילה,
לעטוף בניילון ניצמד או שקית ולהכניס למקרר לפחות לחצי שעה
(במקרר החזה עוף סופג את כל המרכיבים לתוכו ככה שיצא קריספי יותר).
לאחר חצי שעה להוציא את החטיפים שלנו מהמקרר
ולחמם סיר/מחבת בשמן עמוק. כהשמן מבעבע
ומספיק חם מוסיפים בכמה נגלות את החטיפים עם התערובת
עד לקבלת צבע שזוף ומראה קריספי לתוך נייר סופג.
להכנת הרוטב חמוץ מתוק:
4 שיני שום כתושים
חצי כוס מיץ לימון (מלימון טרי)
חצי כוס צילי מתוק
כף גדולה של סילאן
מעט סויה
פפריקה,מלח ופלפל לפי העין
חצי כוס מים רותחים
במחבת חדשה מטגנים את השום ביחד עם כל המרכיבים 5 דקות על אש נמוכה, עד לקבלת רוטב אחיד מבעבע.
כשהרוטב מוכן מוסיפים את החטיפי עוף שלנו מערבבים היטב עוד 5 דקות ולבסוף מוסיפים שומשום:)