מרק קטניות מעורב שמתאים בדיוק ליום חורפי

מלי מאירוב

רוצים מתכון בקלות??? מרק עם חומוס.. אפונה ..ועדשים.. תקשיבו..לי אין סבלנות..החומוס מקופסאת שימורים..האפונה סנפרוסט..והעדשים כתומות לא בעיה

קבלו

מרק קטניות מלי מאירוב

המרכיבים –

בצל

2 גזרים

3 שיני שום

כוס וחצי אפונה קפואה

קופסת שימורי חומוס

כוס עדשים כתומות

חצי צרור כוסברה

4 גבעולי סלרי

שמיר

פטרוזיליה

כמון

מלח

פלפל

כורכום

פפריקה

ההכנה –

בסיר בינוני נטגן בצל עד שקיפות

נוסיף  2 גזרים חתוכים קוביות.

נטגן כמה דקות נוסיף 3 שיני שום פרוס ונערבב חצי דקה.

נוסיף כוס אפונה סנפרוסט, קופסא חומוס שימורים מסוננת, כוס עדשים כתומות.

נערבב ונוסיף חצי צרור כוסברה קצוצה.

כמה גבעולי סלרי חתוך, אפשר שמיר ופטרוזיליה, כפית וחצי כמון,

כפית ורבע מלח

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית פפריקה אדומה

חצי כפית כורכום

ומים רותחים חצי סיר..

נסגור חצי מכסה נבשל על אש נמוכה.

וכל פעם שמסמיך מוסיפים קצת מים..כי העדשים מתפרקות.. עד לסמיכות הרצויה .

אם נשים יותר מדי מים בהתחלה יהיה נוזלי מדי,

לכן כל פעם קצת.

נבשל עד שהעדשים נמסות.

נטעם ונתקן תיבול

ונגיד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *