סיר קציצות משגע של אפונה וסלרי
המתכון של אילנית בניזרי המוכשרת
המרכיבים-
לתערובת הקציצות-
כ- קילו בשר בקר טחון
2 בצלים מגורדים
חופן פטרוזיליה וגם כוסברה קצוצים
כפית ראס אל חנות או בהרט
כפית פפריקה
3-4 כפות קמח מצה או פרורי לחם
1/4 כוס סודה (שתייה מוגזת)
מלח,
פלפל שחור
לבישול הרוטב בסיר –
בצל קצוץ
כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
מרק עוף
חצי שקית אפונה ירוקה קפואה
חופן עלי סלרי טריים 5-6
4 תפוחי אדמה
ההכנה –
תערובת הבשר נערבב טוב ונשים במקרר .
בינתיים נכין את הסיר עם הרוטב.
נטגן בצל טוב טוב נוסיף סלרי פרוס , תפוחי אדמה אפונה ואחר כך תבלינים ומים .
נסדר את הקציצות בסיר ונבשל כ חצי שעה 40 דקות .
עד שהכל רך והנוזלים מצטמצמים
בתאבון