עוגת קצף ומקצפת של חנה שאולוב
משודרגת וטעימה
הכי מתאימה לי לשבועות
אני תמיד מכינה אותה
מתכון משתפת אירית הדר
המרכיבים-
לבצק –
2 כוסות קמח
כפית אבקת אפיה
חצי כוס סוכר
200 גרם חמאה
4 חלמונים
קורט מלח
למרנג –
4 חלבונים
כוס סוכר
לקרם קצפת –
2 מאריזות של שמנת מתוקה (סה"כ 500 מ"ל)
חצי כוס סוכר
כפית אבקת נס קפה
ציפוי –
לחמם במיקרו
50 גרם שוקולד מריר
3 כפות שמנת מתוקה
ההכנה –
הבצק – לשים הכל יחד לבצק חלק.
מחממים תנור 180 מעלות .
מהדקים את הבצק לתבנית מלבנית או עגולה 26 מלבנית 27/33.
אופים 25 דקות עד שהתחתית זהובה .
מקררים היטב .
מורידים את התנור ל- 100 מעלות .
מקציפים את החלבונים בהדרגה עם כוס הסוכר עד שמתקבל מרנג יפה ויציב.
משרטטים על נייר אפייה את גודל התבנית
27/33.
מזלפים את המרנג כך שיהיה בגודל של התבנית.
אופים כ- 3- 2שעות עד שהוא מתקשה – זה יכול לקחת גם פחות זמן תלוי בתנור .
לאחר מכן מכינים את הקצפת .
משטחים מעל הבצק .
מוציאים את המרנג בזהירות מהנייר ושמים מעל הקצפת .
מזלפים את השוקולד המומס מעל