צלי בשר מניפה ותפו"א
המרכיבים –
גוש צלי בקר מספר 5 כתף בערך 2 קילו
חבילת תפו"א קטנים
2 חבילות ערמונים בוואקום
2 בצלים לרצועות
ראש שום שלם
חופן כוסברה טרייה
כף כוסברה יבשה
3 כוסות מיי ציר בשר או מים
כף אבקת מרק עוף
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור גרוס
רבע כפית פלפל לבן
10 גרגירי פלפל אנגלי שלמים
מלח לפי הטעם
ההכנה –
שלבים ראשונים.
נתח צלי כתף מספר 5 ,לסגור( לטגן) במעט שמן על מחבת מכל צדדיו או בסיר שמרתיחים.
לאחר מכן להרתיח את הבשר בסיר עמוק עם מים עד לכיסוי .
נוסיף בצל שלם קלוף, גזר אחד ,גבעול כרפס כולל העלים מעט פלפל אנגלי,רבע כפית כורכום,פלפל שחור גרוס וכמה עלי דפנה.
שעתיים בישול רגיל או 45 דקות בסיר לחץ. לאחר בישול לסנן ולשמור את הציר במקרר.
לאחר צינון להכניס למקרר לכמה שעות רצוי לילה שלם… ואז לפרוס פרוסות.
את תפוחי האדמה נרתיח עם הקליפה 5 דקות מרגע שמבעבע ונסנן .
בסיר רוסטר רחב נטגן את הבצלים ברבע כוס שמן עד להזהבה .
נוסיף את הכורכום ונערבב לפתיחת תבלינים …כעת נניח את פרוסות הבשר במרכז הסיר …
את התפוחי אדמה מסביב..את הראש שום..ערמונים..
נוסיף כעת את הנוזלים והתבלינים.
נבשל להבה נמוכה מכסה סגור..
שעה וחצי או עד לצמצום נוזלים…מידי פעם נשקה עם הרוטב את הבשר .
כעת נסיר מכסה נפזר כוסברה יבשה
.נבשל לעוד 10 דקות ללא מכסה או נכניס לתנור חום 200 מעלות 10 דקות
תודה לאילנית בניזרי על מתכון מהמם לחג