
עוגת שמרים שוקולד לשבת והבצק פשוט אגדה
קל קל
אפשר פרווה אפשר עם נוטלה
המרכיבים-
קילו קמח
3/4 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
2 סוכר וניל
כוס שמן או חמאה גדולה
2 ביצים
1/2 1כוסות מים
חצי כפית מלח
ההכנה –
לשים את כל החומרים היבשים בקערת המיקסר ולערבב,
להוסיף את שאר החומרים וללוש מהירות איטית עד שמתקבל בצק אחיד.
רך ונח לעבודה.
להתפיח כשעתיים .
שלוש שעות בחורף.
לחלק ל- 4 גדולות או 5 רגילות באינגליש .
לפתוח כל חלק למלבן למרוח מלית – נוטלה או ממרח שוקולד אחר .
לגלגל לרולדה לחתוך במרכז ולגלגל כמו בורג.
לשים בתבנית להתפיח כחצי שעה, למרוח ביצה – לא חייב.
ואז לאפות 180 מעלות בערך חצי שעה .
מכינים מי סוכר-
חצי כוס סוכר עם רבע כוס מים לבשל
שמתחיל לרתוח להנמיך לאש הכי נמוכה כל פעם לערבב
וכשמסמיך להוריד מהאש.
שהעוגה יוצאת ישר להבריש עליה את המי סוכר
בהצלחה
מילוי קקאו בייתי – לערבב יחד
100 גרם חמאה או מרגרינה- לרכך
100 גרם אבקת סוכר
חצי כוס קקאו
שקית סוכר וניל
קורט מלח