עוגת שמרים שוקולד – אגדה

 

Libat Yashar

עוגת שמרים שוקולד לשבת והבצק פשוט אגדה

קל קל

אפשר פרווה אפשר עם נוטלה

 

 

 

 

המרכיבים-

קילו קמח
3/4 כוס סוכר
 2 כפות שמרים יבשים
2 סוכר וניל
כוס שמן או חמאה גדולה
2 ביצים
1/2 1כוסות מים
חצי כפית מלח
ההכנה – 
לשים את כל החומרים היבשים בקערת המיקסר ולערבב,
להוסיף את שאר החומרים וללוש מהירות איטית עד שמתקבל בצק אחיד.
 רך ונח לעבודה.
להתפיח כשעתיים .
שלוש שעות בחורף.
לחלק ל- 4 גדולות או 5 רגילות באינגליש .
לפתוח כל חלק למלבן למרוח מלית – נוטלה או ממרח שוקולד אחר .
לגלגל לרולדה לחתוך במרכז ולגלגל כמו בורג.
לשים בתבנית להתפיח כחצי שעה, למרוח ביצה – לא חייב.
ואז לאפות 180 מעלות בערך חצי שעה .
 מכינים מי סוכר-
חצי כוס סוכר עם רבע כוס מים לבשל
שמתחיל לרתוח להנמיך לאש הכי נמוכה כל פעם לערבב
וכשמסמיך להוריד מהאש.
שהעוגה יוצאת ישר להבריש עליה את המי סוכר
בהצלחה❤
מילוי קקאו בייתי – לערבב יחד
100 גרם חמאה או מרגרינה- לרכך
100 גרם אבקת סוכר
חצי כוס קקאו
שקית סוכר וניל
קורט מלח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *